Klumpen som försvann

I morse var jag på ett möte, ett så kallat samarbetssamtal med min sons mamma. Det var inte det första mötet av det slaget, utan, om jag inte räknar fel, det nionde mötet. Alla tidigare möten kan liknas vid ”en dåres försvarstal”, där jag mer eller mindre fått bemöta anklagelser, att jag ska förstå hennes oro, och att jag skall ta hennes känslor på allvar. Min oro, mina känslor, och respekten mot mig som individ har aldrig nämnts. Istället har jag blivit marginaliserad och objektifierad som en känslolös sak kallad pappa till vår gemensamma son. I ett sådant sammanhang är det inte konstigt om man inte släpper in någon på livet. Inför alla möten tidigare har jag haft en stor klump i magen, just av den anledningen att jag känt mig ytterst utsatt och respektlöst behandlad.

När jag klev in i rummet idag, fanns inte klumpen där. Den var helt borta! Och för första gången kunde jag uttrycka vad jag upplever och känner. Att jag sedan blev utsatt för försök att bli marginaliserad bekom mig inte det minsta. Och försöket misslyckades. Då slog det mig att jag har tillåtit mig själv att bli marginaliserad och objektifierad, helt utan anledning. Jag tillät mig själv bli det genom att inte tala om hur jag känner och upplever, men idag klarade jag av det. Jag var starkare och tryggare än någonsin. På den vägen är det med allt just nu, även om jag har en bit kvar att vandra.

Den resterande dagen blev ännu bättre, och jag fick tillfälle att skratta mycket, njuta av solen och ett mycket trevligt sällskap. Nu kan jag njuta av helgen, och påbörja nästa veckas alla måsten med energi och kraft. Ibland är livet underbart, hur svårt än saker kan te sig!

Annonser

2 thoughts on “Klumpen som försvann

 1. Stefan Arff

  Hej Nils
  jag föjer din resa lite sporadiskt på din blogg
  det du skriver är väldigt bra och jag stöttar dig i all din kamp
  Man skall aldrig ge uoo hoppet det vet du tills siste man stupar
  ha det bra
  mvh / S Arff

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s