Liffeman: Vem är du på nätet?

Jag måste dela detta inlägg min bror skrivit på sin blogg. Självklart delar jag hans åsikter, och har många gånger slagits av att vissa tror sig kunna dölja sig och i sina avsikter bakom en digital identitet (mail, facebook, twitter mm). Min utgångspunkt är alltid att, det jag skriver digitalt skulle jag också kunna framföra analogt. Det är en och samma värld för mig, och det försöker jag också lära mina barn.
Tänk efter vad du skriver! Skulle du kunna säga det öga mot öga, så skriv, men låt bli annars.

Liffemans fria tankar

I fredags arrangerade jag ett Social Media Club Skåne event i Malmö med titeln ”Vem är du på nätet?”. Vi var en liten grupp som var där och det blev en riktigt bra diskussion.

Anledningen till att jag valde just detta ämne var att i anslutning till Uppdrag Gransknings reportage om näthat och det som hände på H&M Facebooksida så blev jag bekymrad över näthatarnas kommentarer när det blev konfronterade i verkligheten. ”Det är ju bara text på Facebook, det betyder ingenting” var en av förklaringarna. Det fick mig att börja fundera; vem är vi egentligen? Den identitet vi tar på nätet, är den annorlunda än den vi har i det ”analoga” livet, och om den är det, varför det? Jag blir oroad när ungdomar i dag ”trollar” på nätet av den enkla anledningen att det tycker det är kul. Att det finns personer som i anonyma forum, och kommentarer…

View original post 200 fler ord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s