Trygghet

Jag ska inte skriva något långt inlägg idag, utan bara kortfattat reflekterar över ett barns trygghet. Jag baserar min reflektion på min och min sons relation.

Jag har haft en kontinuerlig kontakt med min son sedan han var sex månader. Formen av kontakt har inte varit frivillig vare sig från mig eller mammans sidan, utan beslutad av domstolen. Jag har utan tvekan hela tiden velat varit mer närvarande i hans liv. Trots det, och med det beslutet så hade jag inte kunna bygga upp den trygghet min son har med mig idag.
Vad är ett litet barns trygghet? Kläder, ett designat och välstädat hem, leksaker, en snygg bil på uppfarten, att föräldrarna har bra jobb… Listan kan göras lång på vad som INTE gör ett barn tryggt i egentligen mening, men som gärna används för att bedöma lämpligheten hos föräldrar.
I höstas beslutade tingsrätten hur min son skulle träffa mig. De gick inte på min linje utan hänvisade till att eftersom jag skulle flytta så ville de inte att jag skulle ha honom mer. Nu har jag flyttat och han stormtrivs, inte med huset, utan att vara med mig!!! Oavsett var vi är är han trygg med mig, och kommer alltid att vara det. Trygghet är enbart närvaro, värme och kärlek, ingenting annat!

Annonser

1 thought on “Trygghet

  1. John

    Tingsrätterna använder de mest underliga argument för att få fallen att passa in i mallen. Hade man haft barnens bästa för ögonen, mer än som vackra ord att slänga sig med, hade många barns situationer sett helt annorlunda ut.

    Kämpa på. Någon gång kanske det kommer någon lagman som inte sitter där enbart för inkomstens skull.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s